City Dog City Dog
    T R A I N I N G S V I S I E Zoeken | Sitemap    

[ Beloningsgericht Opvoeden ]

Het project City Dog kwam in 2004 tot stand dankzij hondeninstructeur Mario Vanvoorden. Na jarenlang lesgeven op verschillende hondenscholen besefte Mario Vanvoorden maar al te goed dat er veel te weinig aandacht werd besteed aan socialisatie van pups. En welke stad verleent zich er beter toe om honden te socialiseren dan Hasselt.

Wat begon met enkele pups op Kolonel Dusartplein in Hasselt groeide snel uit tot een wekelijkse training met een 25-tal honden doorheen het stadcentrum. Mario probeerde vol overtuiging zijn cursisten bij te brengen dat “schreeuwen op je hond” niet helpt. Daarom ontwikkelde Mario een gebarentaal wat maakt dat de City Dog cursist zelf niets tegen zijn hond moest zeggen om hem te doen gehoorzamen. Honden zijn namelijk enorm ingesteld op lichaamstaal.

Zondagles voor gevorderdenTijdens de zomer van 2005 kwam Mario in contact met Kris Fastré wat resulteerde in een twee jaar durende samenwerking op het gebied van City Dog. Na drie jaar mooie City Dog jaren besloot Mario in augustus 2007 om het lesgeven vaarwel te zeggen.

Zondagsles voor GevorderdenMaar niet getreurd, Kris Fastré doet met volle moed verder, want dit mooie project mocht zeker niet verloren gaan. De trainingsvisie die Kris bij City Dog nastreeft is gebaseerd op “ het leren door motiveren”. De beloning kan bestaan uit aandacht, voedsel, spel of een knuffel.

De relatie tussen baasje en hond staat centraal bij City Dog. Dit dient er eentje te zijn gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen. Deze relatie wordt opgebouwd door spel, waar dan ook veel aandacht aan gegeven wordt tijdens de lessen.

De hond intimideren bepaalde oefeningen te doen door hem angst in te boezemen zijn uit den boze!

City Dog moet dé plaats voor puppy-eigenaars zijn om op een leuke ontspannende manier bezig zijn met je hond.

[ Relevante links ]

Over City Dog

Trainingsvisie

Veelgestelde vragen

City Dog vs. klassieke hondenschool

Nieuws

Contactgegevens