City Dog City Dog
    C I T Y D O G    V S .    K L A S S I E K E    H O N D E N S C H O O L Zoeken | Sitemap    

[ City Dog ] [ Klassieke Hondenschool ]
Wij streven naar een zo persoonlijk mogelijke begeleiding van u en uw hond. De Oefeningen zijn afgestemd op het specifieke ras zodat het voor elke hond-eigenaar kan slagen. U krijgt steeds les van dezelfde persoon nl. Kris Fastré, reeds jaren lang professioneel hondengedragsbegeleider bij www.orengespitst.be. Vaak zeer grote groepen , elk ras dient dezelfde oefeningen aan te leren . Vaak wisselende instructeurs die mekaar tegenspreken in hun advies.
City Dog oefent op openbare plaatsen in de stad zodat uw hond leert omgaan met het dagdagelijkse leven en op straat leert te gehoorzamen ook. U staat in een afgelegen grasweide ver weg van alle verkeer of andere prikkels waar je hond mee moet leren omgaan in de maatschappij
De les is voor ons geslaagd indien hond en eigenaar plezier gehad hebben tijdens de les. U hoeft geen examens te doen bij ons, want wij zijn van mening dat dit vaak tot frustraties leidt. U dient examens af te leggen met uw hond om over te gaan naar de volgende klas (puppy,A,B,C,...). Vaak zijn er lange wachttijden in klassieke hondenscholen omdat de groepen erg groot zijn.
Wij helpen u om uw hond te laten uitgroeien tot een sociale huishond waar je overal mee kan komen. Wedstrijdoefeningen worden bij ons niet aangeleerd tenzij u dat specifiek wenst. De cursussen in de klassieke hondenscholen zijn gebaseerd op het wedstrijd gehoorzaamheidsprogramma.
U kan bij City Dog deelnemen aan een waaier van nevenactiviteiten zodat u kan proeven van alles wat te maken heeft met honden. Voorbeelden => zwemles voor de hond, fietsen met je hond, joggen met je hond, groepswandelingen in de natuur, hondenmassage of TTouch, een fotoshoot van je hond, EHBO workshop voor honden, uitleg over hondenvoeding, uitleg over de vachtverzoring van je hond bij een trimsalon, uitleg van de dierenarts over de gezondheid van je hond, enzovoort... Indien u een sport wil proberen met je hond dien je in een klassieke hondenschool meestal eerst te slagen in allerlei gehoorzaamheidsproeven/examens vooraleer je toegelaten wordt hiertoe.
De City Dog methode is gebaseerd op een duidelijke communicatie met je hond waarbij fysieke lijfstraffen niet hoeven gebruikt te worden. Uw hond leert reageren op je stem en lichaamstaal. Spel met de hond zorgt voor een goede band met hem waarbij een wederzijds vertrouwen ontstaat. Uw hond leert zowel op gebaren als op zachte stem reageren. Schreeuwen hoort hier niet bij. In vele klassieke hondenscholen maakt men veel gebruik van fysieke correcties zoals sliptouw/slipketting of mechanische trainingsmiddelen zoals de clicker ipv stembeloning
City Dog werkt nauw samen met dierenartsen zodat ook de gezondheid van uw pup bij ons steeds op de eerste plaats komt. Honden die ziek zijn worden niet toegelaten in de lessen zodat er geen besmetting kan plaatsvinden. Elke pup wordt even gescreend vooraleer hij mee kan doen. Veiligheid van u en uw hond zijn prioriteit in onze lessen. Honden met agressief gedrag worden NOOIT toegelaten tot de groepslessen. Deze honden worden individueel begeleid. Wij doen er alles aan om de lessen incidenten vrij te doen verlopen hetgeen ons tot nu toe ook altijd gelukt is. In sommige klassieke hondenscholen worden honden met gedragsproblemen ( zoals agressie) toegelaten tot de groepslessen. Dit betekent dat u en uw hond samen met deze hond op hetzelfde plein staan. U zou niet de eerste zijn waarvan de hond aangevallen wordt door iemands andere hond.
City Dog verwelkomt tevens van harte de allerkleinste hondenrassen ( chihuaua’s , malthesers, teckeltje, ...) Hoe kleiner de hond hoe belangrijker de opvoeding leert ervaring ons. In gedragstherapie ( agressie, onzindelijkheid, blaffen, vernielen) zien wij namelijk vooral kleine honden dus een puppycursus met hen volgen is essentieel. Maar ook de echte grote werkhonden behoren tot de specialiteit van City Dog daar Kris zelf veel ervaring met dergelijke rassen waaronder zijn eigen dobermann reu uit IPO 3 bloedlijn. In de klassieke hondenschool zijn de lessen vooral afgestemd op grotere rassen. Bij slecht weer sta je in de modder wat niet plezant is met kleine gezelschapshonden die vaak ook langer haar hebben.
Ganse gezin wordt betrokken bij de lessen. Ook de kinderen. Tevens zijn senioren, andersvaliden van harte wel. City Dog verwelkomt hen met harte! Kinderen onder de 14 jaar vaak niet toegelaten in hondenscholen om les te volgen. U mag maar met 1 persoon met de hond les volgen op de weide.
[ Relevante links ]

Over City Dog

Trainingsvisie

Veelgestelde vragen

City Dog vs. klassieke hondenschool

Nieuws

Contactgegevens