City Dog City Dog
    V E E L G E S T E L D E    V R A G E N Zoeken | Sitemap    


[ Is elk hondenras welkom op de hondenschool? ]

Natuurlijk! In tegenstelling tot sommige hondenscholen waar sommige rassen niet toegelaten worden is bij City Dog elk ras welkom.

[ Vanaf welke leeftijd mag mijn pup meedoen? ]

De leeftijd van zeven à acht weken is het meest ideaal om te starten met je pup bij City Dog. Zo kan je hem optimaal socialiseren. Natuurlijk kan een pup onmogelijk een hele les opletten en wandelen, maar dat is ook totaal niet nodig. Alleen het feit dat hij zoveel nieuwe indrukken opdoet, maakt dat hij enorm leert.

Een puppy doet veel indrukken op in zijn eerste levensweken.[ Kan je pup dan niet ziek worden door zo vroeg naar buiten te gaan? ]

Inderdaad, de pup is voor zijn 12 weken nog niet volledig beschermd tegen een aantal ziekten. Met de nodige voorzichtigheid is de kans op besmetting echter zeer klein. Indien je de pup binnenhoudt tot 12 weken leeftijd, zal hij niet meer kunnen socialiseren, en dit proces is onomkeerbaar! Binnen houden zorgt ervoor dat je hond levenslang angstig of agressief zal zijn buiten zijn vertrouwde omgeving.

[ Welke leeftijd mag ik als eigenaar hebben om naar City Dog te komen? ]

Bij City Dog is zowel jong als oud van harte welkom. Vanaf het moment dat een kind in staat is om zijn of haar verantwoordelijkheid te dragen in de les kan hij of zij meedoen. Ook senioren zijn bij ons van harte welkom. Zo kunnen zij niet alleen hun hond opvoeden maar tevens hun vriendenkring uitbreiden. Door de individuele begeleiding tijdens de lessen, krijgt iedere cursist daarenboven de kans om op eigen tempo de oefeningen uit te voeren.

[ Wij zijn een koppel en hebben samen een hond, kunnen we allebei afwisselend komen naar de les? ]

Natuurlijk is het de bedoeling dat de hond leert gehoorzamen naar ieder lid van het gezin. Daarom is het zelfs aan te raden om afwisselend naar de les te komen en thuis samen te oefenen.

[ Wat moet ik meenemen naar de les? ]

Het allerbelangrijkste wat je dient mee te brengen zijn enkele hondenpoepzakjes. Niemand trapt graag in een hondendrol, onze cursisten zijn dan ook verplicht de poep van hun hond op te ruimen. City Dog leert je hoe je dit het best doet, zonder jezelf te bevuilen. Verder is het best om een leiband van ongeveer anderhalve meter mee te brengen en een simpele gesloten halsband. Sliplijnen of kettingen zijn niet aan te raden. Verder breng je best een leuk speelgoedje mee van de pup en superkleine lekker ruikende zachte snoepjes. Vergeet tenslotte je goed humeur niet mee te brengen naar de les!

[ Moet ik de dag van de les bepaalde voorbereidingen treffen? ]

Best geef je jouw pup geen maaltijd voor de les. Hij gaat zich dan immers slaperig en vol voelen wat maakt dat je hem moeilijk iets kunt leren. Begint de les om 10h30 in de voormiddag geef hem dan ’s morgens geen eten. Deze maaltijd geef je dan best na de les. Laat hem voor je naar de les komt ook even zijn behoeftes doen bij je thuis. Anders leert hij telkens in de les zijn behoeftes doen wat aanstekelijk werkt voor de andere honden.

[ Wat is het verschil tussen City Dog en een klassieke hondenschool? ]

Er zijn drie belangrijke verschillen tussen City Dog en de klassieke hondenscholen:

City Dog organiseert regelmatig themalessenTen eerste wordt er in de meeste hondenscholen getraind op een afgelegen weide. City Dog is echter van mening dat het belangrijker is dat je pup leert gehoorzamen in de dagdagelijkse omstandigheden dan op een hondenweide. Zo leert City Dog je ook hoe je een rustig terrasje kan gaan doen met je hond, zonder beschaamd te zijn. Bovendien worden er allerlei leuke thema-lessen georganiseerd zoals ‘je hond leren zwemmen’ en ‘fietsen met je hond’.

Ten tweede krijg je in de klassieke hondenscholen meestal les van afwisselend verschillende instructeurs die vaak elk op een andere manier lesgeven. Allemaal zeer goed bedoeld, maar ook vaak verwarrend voor de cursisten. Deze instructeur hebben zelden een opleiding genoten en werken meestal volledig op vrijwillige basis, waarvoor ik veel respect heb.

Bij City Dog wordt de les gegeven door Kris FastréBij City Dog wordt de les steeds gegeven door dezelfde persoon, namelijk Kris Fastré. Naast jarenlange ervaring met les geven en trainen van honden is Kris tevens afgestudeerd bij Geert De Bolster als gecertificeerd instructeur en gedragstherapeut. Als hondengedragstherapeut is Kris dagelijks bezig met het behandelen van gedragsproblemen van honden en het begeleiden van hun baasjes. Op http://www.orengespitst.be kan je alles hierover terugvinden.

De methode van les geven is uiterst beloningsgericht en gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Bovendien schoolt Kris zich continu bij met de laatste ontwikkelingen op het gebied van hondengedrag.

Tenslotte zijn City Dog trainingen niet wedstrijdgericht zijn. Het is de bedoeling een toffe huishond te verkrijgen, er worden dan ook geen overgangsproeven gehouden bij City Dog. Er is ook geen groep A, B, C enzovoort…. Socialisatie, opvoeding en basisgehoorzaamheid zijn de onderwerpen van de les.


[ Relevante links ]

Over City Dog

Trainingsvisie

Veelgestelde vragen

City Dog vs. klassieke hondenschool

Nieuws

Contactgegevens